Klubben startade sin verksamhet den 25 september 2008 under ledning av Sensei Dragan Milic. Klubben är ansluten till Svenska Karateförbundet, Smålands Idrottsförbund och Riksidrotts Förbundet.  Karatestilen kallas Shotokan.

På våra träningspass tränar vi följande:

  • Sportkarate
  • Traditionell karate
  • Övningar för rygg
  • Grovmotorik, koordination, minnet och koncentration
  • Kondition och uthållighet

Hur tränar vi?

Ett vanligt träningspass kan se ut så här:

  1. Gymnastik och uppmjukningsövning
  2. Teknik- och grundträning
  3. Styrke- och konditionsträning
  4. Stretching och avslappning

Vi tränar i ca 90-120 min. Allt efter som man tränar och blir duktigare byggs träningen på med svårare tekniker och kombinationer.

Karate som livsstil

Det bästa sättet att koppla av från någonting är att fokusera på något helt annat. I dagens samhälle är avkoppling viktigt, men tyvärr sällsynt men behövligt för att orka med arbetet, familjen och fritiden. Kort sagt för att må bra och skapa en bra balans i livet. Vi som tränar karate försöker skaffa oss avkopplingen genom den mentala och fysiska koncentrationen och disciplinen som karateträningen inbegriper. Vi strävar efter att skapa en atmosfär där man kan nå maximal koncentrationsnivån.

Kan vem som helst träna karate?

Givetvis kan alla träna karate. Man som kvinna, gammal som ung. Det handlar bara om att våga och vilja. Genom karateträningen lär vi oss kontrollera vår kropp och att höja vår förmåga att klara de påfrestningar och krav som vardagslivet utsätter oss för, såväl fysiskt som psykiskt. En allsidig träning för både kroppen och knoppen.

BLI MEDLEM